HangHír

MIPRO ACT-80 digitális kamera ENG rendszer

MIPRO ACT-80 digitális kamera ENG rendszer

A cikk elolvasásához 3 perc szükséges.

Ahogy a vezeték nélküli mikrofonrendszereknél, majd a fülmonitorok témakörében, úgy a kamerákhoz csatlakoztató ENG rendszerek között is a MIPRO cégnek sikerült piacra dobnia az első teljesen digitális megoldást.  Az ACT-80 vevő nem a belépő árkategóriájú, 2,4GHz tartományban működő megoldások sorát gyarapítja, hanem a cég felső kategóriás digitális rendszere, az ACT-800 sorozat profi kamerások számára készített kiegészítése

MIPRO MR-90 ENG vevő egység

Már az előd, az analóg MR-90 hangminősége és vételi stabilitása is kiemelkedő volt a konkurensekhez viszonyítva. Az ACT-80 digitális rendszer még magasabbra emeli a lécet.

Már a cég első ENG megoldása, a még analóg MR-90 is figyelemre méltó tudással és hangminőséggel rendelkezett, de az ACT-80-al sikerül kimaxolni a felhasználói igények lefedését.

Az ACT-80 is, mint a MIPRO ACT-800-as sorozat többi egysége, lehetővé teszi a jelátvitel, illetéktelen belehallgatások ellen védelmet nyújtó 256-bites titkosítását. A 100m-en belüli stabil vételért a beépített digital True-Diversity (kettős vevőkör) áramkör felel. A rendszer sávszélessége 64MHz, mely sávszélességben már igen komoly mennyiségű eszközt lehet párhuzamosan üzemeltetni. A beépített DigitnamicPlus digitális dinamika szabályzó technológiának és a digitális átvitelnek köszönhetően a hangminőség a kábeles rendszerekével vetekszik. A 115 dBA dinamika tartomány,  0.03% 1 kHz-en mért teljes harmonikus torzítás és  kevesebb, mint 3ms jel látencia specifikációk önmagukban is jól festenek.

A kényelmi funkciók közül kiemelendő az ACT adó-vevő szinkron szolgáltatás. Talán sokan nem tudják, de a ma már minden vezeték nélküli mikrofon rendszerben megtalálható infrás adó-vevő szinkron lehetőséget a MIPRO-nak köszönheti a szakma. Összességében elmondható, hogy a MIPRO készülékek kezelése nagyon egyszerű és felhasználóbarát. A gyárilag előre elkészített csoportok presetjei problémamentes működést biztosítanak szinte minden vételi környezetben.

A vevőegységhez elérhető Sony Beta, Ikegami és hagyományos vakupapucs adapter és abban az esetben, ha nem biztosított a kameráról (pl. DSLR kamera) a tápellátás, akkor egy külső akkumulátortartó doboz is.

2014-ben a MIPRO elhatározta, hogy világszerte ismert márkát építenek és önmagukat a piac legelismertebb gyártói mellé igyekeznek pozicionálni. Ennek a folyamatnak az első lépése az volt, hogy befejeztek mindennemű OEM gyártást (évekig a MIPRO gyártotta a Beyerdynamic vezeték nélküli mikrofonrendszereit, csak a használt mikrofon kapszulák származtak a német gyártótól) és létrehoztak egy európai leányvállalatot Németországban. Úgy tűnik, jó úton jár a cég, hogy az akkumulátoros mobil hangosítási rendszerek Rolls-Royce-nak számító megoldásaik után a vezeték nélküli mikrofonrendszereikkel is felvéssék magukat a világ legelismertebb 5 wireless mikrofon gyártójának térképére. Ahhoz, hogy ez a vágy valóssággá váljon az egyik legfontosabb feladat, hogy innovatív, egyedi megoldásokat és termékeket dobjanak piacra. Az ACT-80-as digitális ENG vevő tökéletesen megfelel ennek az elvárásnak.

Kapcsolódó hivatkozások:

ACT-800 digitális rendszer bemutató videó: