HangHír

Ecler eWAMP-BT fali mini-erősítő – TESZT

Ecler eWAMP-BT fali mini-erősítő – TESZT

A cikk elolvasásához 3 perc szükséges.


Végre megérkezett hozzánk az első adag Ecler eWAMP-BT falba építhető minierősítő, így azonnal ki is próbáltuk.

A teszthez egy pár Ecler eCURVE104 hangfalat kötöttünk az erősítőre, ami elsőre nem tűnt bölcs választásnak, de a kis WAMP simán meghajtotta őket. Nézzük, mit tud az új Ecler kütyü!

Az adatlapja szerint van benne FM rádió, miniSD kártyaolvasó, USB bemenet, 2 db AUX bemenet és Bluetooth kapcsolat. Ezen felül még belepréseltek a maroknyi dobozba egy 2*10 Watt-os (8 Ohm) végfokot is, hogy teljes legyen az öröm.

Az erősítő mellé kapunk egy fali beépítődobozt,  rögzítőcsavarokat, infrás távvezérlőt és egy használati útmutatót. Az eszközt megfordítva egy sor Euroblock csatlakozóval találjuk szembe magunkat.

 


Ecler eWAMP-BT – A hardver

Bal oldalon található a tápellátás csatlakozója. Ide direktben kell bekötni a 230 Volt-os tápfeszültséget, szóval CSAK ÓVATOSAN!!! GYŐZŐDJÜNK MEG ARRÓL, HOGY A TELEPÍTÉS ALATT NINCS ÁRAM A VEZETÉKBEN!

Ha ezen túl vagyunk, jöhet az FM antenna, és a sztereó forrás(ok) bekötése az AUX bemenetekre. Ezek után már csak a hangfalak bekötése van hátra, és indulhat is a TESZT!

Pofás kis kütyü! Szerinted is?


Ecler eWAMP-BT – Szolgáltatások

Elsőként a rádiót próbáltuk ki.  Kezelése, hangolása egyszerű, egyetlen gombnyomás az egész. Minőségben hozza az elvárhatót, viszont RadioText információkat nem kapunk. A kijelzőn az éppen aktuális forrás és frekvencia látható. Az SD és USB bemenetek is hasonlóan egyszerűen működnek: betesszük az adathordozót, és már indul is a lejátszás. Műsorinformációkat sajnos itt sem kapunk, ellenben a lejátszás (mp3 és FLAC fájlok) gyors, zökkenőmentes volt a teszt során. Az egyik AUX bemenetre egy jack-dugós kábelt kötöttem be, így a forrás egy okostelefon lett. A minőségre itt sem lehet panasz, de terémszetesen nem célszerű az otthoni HiFi rendszerrel összehasonlítani ezt a kis eszközt.

Most jön az a rész, amiért igazán vártuk ezt a kis dobozt: a BLUETOOTH lejátszás! Ha a fentiek nem lennének elegendőek az azonnali vásárlási szándékhoz, akkor ez biztosan az lesz:) BT üzemmódra váltva azonnal elérhető eszközként jelenik meg az okostelefonunk, laptopunk illetve egyéb lejátszó eszközünk megfelelő menüjében. A párosításhoz szükség van egy jelszóra, amit a készülék hátoldalán, és a használati leírás utolsó lapján találunk meg. A lejátszás itt is hibátlan, akadozásmentes és jó minőségű.

Összességében az Ecler eWAMPBT – t szívesen ajánljuk kisebb irodákba, lakásokba illetve bárhova, ahol egyszerű, és jó minőségű zenelejátszásra van szükség. A 2*10 Watt bőven elegendő akár egy 40-50 m2-es helyiség háttérzenéjének biztosítására is. Az ára jelenleg 41.600,- Ft + áfa.